Page content

Wat is een Car-pass?

Wat is een Car-pass?

Car-pass is de Belgische versie van de Nationale Auto Pas (NAP). Het is dus een systeem waarin tellerstanden worden geregistreerd. Ook van de Car-pass kun je een uitdraai krijgen, met alle geregistreerde tellerstanden.

De Nederlandse NAP is onderdeel van de RDW. De Car-pass is een initiatief van FEBIAC, GOCA en TRAXIO. 3 Belgische brancheverenigingen.

Tweedehandskeuring voorafgaand aan Car-pass

In België is het verkopen van een tweedehands auto (occasie) aan een aantal regels gebonden. Zo ben je als verkoper verplicht om een Car-pass te overhandigen.

Doe je dit niet, dan is de verkoop niet officieel en kan de koper altijd zijn geld terugkrijgen.

De Car-pass wordt uitgegeven nadat de auto een tweedehandskeuring heeft ondergaan. Dit is enigszins vergelijkbaar met de APK-keuring in Nederland.

Als de auto goedgekeurd wordt, ontvangt de verkoper de Car-pass. Deze kan de verkoper vervolgens overhandigen aan de koper.

Car-pass bij reeds geïmporteerde auto

Auto’s die wij uit België importeren, beschikken dan ook altijd over een Car-pass. Zo heb je zekerheid over de tellerstand van de auto.

Heb je zelf een auto op het oog die uit België komt? Vraag dan altijd naar de Car-pass. Of laat ons je auto importeren. Dan controleren wij het voor je.

 

Voorbeeld van een Car-pass. Vergelijkbaar met het Nederlandse Tellerrapport

Voorbeeld van een Car-pass uit België